A karcsúsító, méregtelenítő böjt

Hetente egyszer tarts léböjt napot, vagy ha ez nem megy, akkor eleinte gyümölcs böjt napot!

Ezen a léböjt napon 1 liter gyógyteát és kb. 2 liter vizet fogyassz. Lehetőleg forrás-, vagy szűrt vizet! Sűrűn, 1-2 óránként igyál.

A hét napjai közül jelölj ki egyet
, és minden héten ezen a napon böjtöljél! Ezt érdemes felvenni a hosszú távú szokásaid közé. Gondolj bele, így évenként 52 napot méregteleníted szervezeted. Ez ám a karbantartás és törődés!

Ráadásul, ezen a napon nulla, vagy minimális kalóriát fogyasztasz. Ez levonódik a heti kalóriabeviteled mennyiségéből. Egy átlagos táplálkozást nézve, ez, a hét további 6 napjából levonva, naponta -300 kalóriát jelent. Egy edzéssel is kb. ennyit égetsz el. Tehát mintha minden nap plusz egyszer edzenél. (Ne örülj, illetve örülj, de ez azért nem helyettesíti az edzést! Az edzésnek, sok egyéb nélkülözhetetlenül fontos hatása is van.)

Ne keseredj el, ha első alkalommal nem sikerül betartanod az egész napos léböjtöt. A következő héten ismét fogj bele. Minden alkalommal erősítsd meg magad, hogy megcsinálod. A tudatodban dől el a siker. Néhány alkalom után a szervezeted is hozzászokik a böjtnapokhoz és különösebb küzdelem nélkül eltelik a nap.

Fogyasztó és méregtelenítő teakeverék:

Két teakeveréket írok, mert havonta váltogatni kell őket a fogyókúra idején. Természetesen, teát nem csak a böjti napokon, hanem minden nap iszogatni kell. Egész napra elosztva, kortyolgatva fogyaszd!

Egyik hónap:

1 rész ázsiai édesgyökér, 1 rész zsurló, 3 rész csalánlevél, 1 rész gyermekláncfű. Az ázsiai édesgyökeret és a zsurlót, valamint külön a csalánlevelet és gyermekláncfüvet keverd össze.

1 liter vízben főzzél fel 1 púpos evőkanálnyi ázsiai édesgyökér és zsurló keveréket. 5 perc forralás után kapcsold le és tegyél hozzá a csalán–gyermekláncfű teakeverékből 1 púpos evőkanálnyit. Helyezz fedőt a lábosra. 10 perc állás után szűrd le.

Ízesítheted kevés mézzel, Ízlés szerint bármennyi Steviával. Csavarj bele 1-2 db. valódi citrom kifacsart levét, valamint keverj hozzá 5000 mg patikai aszkorbinsavat.

Másik hónap:

1 rész ázsiai édesgyökér, 1 rész lapacho tea, körömvirág.
Az ázsiai édesgyökeret és a lapacho teát keverd össze.

1 liter vízben főzzél fel 1 púpos evőkanálnyi ázsiai édesgyökér és lapacho keveréket. 10 perc forralás után kapcsold le és tegyél hozzá a körömvirágból 1 púpos evőkanálnyit. Helyezz fedőt a lábosra. 10 perc állás után szűrd le.

Ízesítheted kevés mézzel, ízlés szerint bármennyi Steviával. Csavarj bele 1-2 db. valódi citrom kifacsart levét, valamint keverj hozzá 5000 mg patikai aszkorbinsavat.

Érdekesség a C-vitaminról!

Dr. Linus Pauling azért kapott Nobel-díjat 1952-ben (azóta is Ő az egyedüli orvos, aki egyedül is kapott orvosi Nobel-díjat!, az elsőt Szent-Györgyi Alberttel közösen kapták a C-vitaminért), mert megállapította és tudományosan igazolta is azt a megállapítását, hogy egy felnőtt embernek naponta 16.000 -20.000 mg C-vitaminra van szüksége. Ő maga is annyit szedett, s én is már jó 10 éve napi 20-25 ezer mg-nyit viszek be a szervezetembe nyújtott felszívódású C-1000-sek formájában (4000 mg), valamint 16-20 ezer mg-ot patikai aszkorbinsavval, desztillált vízzel és csipkebogyószörppel készített 1 literes ital formájában, a nap során apró kortyokba elosztva fogyasztom el.”

Weixl-Várhegyi László (A kalapácsvetés veterán olimpia bajnoka, az ultra nehéz súlyvetés /25,4 kg/ világbajnoka és korosztályos világcsúcstartója, 25. éve vegetáriánus)

Figyelem:

Teafőzéskor lényeges a víz minősége is! Lehetőleg klórmentes szűrt vizet, vagy szénsavmentes ásványvizet, esetleg fokozatosan hozzászoktatva szervezeted (hetente 2 dl-rel emelve) desztillált vizet használj.

Miről olvashatsz a következő részben?

Még egy kicsit maradunk a fizikai test szintjén, aztán…
De a következő részben még azt is megnézzük, vajon melyik a leghatékonyabb zsírbontó edzésmódszer.

Hogyan tudod kiválasztani a számodra legeredményesebb zsírégető sportot és mozgásintenzitást?

Lehet, hogy nálad a lendületes séta sokkal zsírégetőbb hatású, mint a futás vagy az aerobic?

A Pille Start–holisztikus fogyókúra program előző részei:
2. rész – A nyerő táplálkozási taktika!