Hogyan válhat rágás közben zsírbontó vadállattá az étel?

Sok gond van az ételekkel! Elsősorban talán leginkább az, hogy hizlalnak. Ez a tény nehezen kikerülhető, de azért nem teljesen reménytelen.

A holisztikus fogyókúra most beköltözik a szádba!

Szerencsére a táplálék sem tevődik össze másból, mint anyagból, energiából és információból. Ez nagymértékben megkönnyíti a dolgodat.

Csapj hozzá egy kis plusz információt, és máris nyerésre állsz. Persze a „csapj hozzá”-t ne szó szerint értsd! Ha csak ezt a hozzácsapást nem a nyelveddel teszed. Ha kerülni akarnám a zavaros megfogalmazást – amit persze nem akarok kerülni, – akkor úgy mondanám, hogy:

rágj hozzá egy kis plusz információt.

Evés közben a rágásra figyelj!

Persze tudom, hogy te ilyenkor nem a tv-t hallgatod, és közben a teljesség kedvéért az újságotses olvasod. Pláne nem a napi problémáidat rendszerezed, csapongva a múlt és jövő között… hanem rágsz!

Bizonyára te is tudod, hogy a táplálkozás egyik legsarkalatosabb tevékenysége a rágás. Mivel erre a gyomrod nem képes, ezért ezt kényszerűségből a fogaiddal kell megtenned. Az ételt szinte folyékonnyá kell rágnod. Ilyenkor tudják maradéktalanul átjárni a szájban levő emésztő enzimek. Csak ekkor tud a szájban elkezdődni az előemésztés, aminek itt kell(kellene) megtörténnie.

A hosszadalmas rágás közben természetesen nem hagyhatod kalandozni gondolataidat. Ha a tudatodat nem foglalod le valamivel, akkor elkóborol. Bölcsen akkor jársz el, ha a jelenben keresel valami megfigyelni valót. Mivel úgyis ott ücsörögsz az asztalnál, és így éppen rettenetesen ráérsz, figyeld az étkezésed. Figyeld meg, ahogy az ízek szétterjednek a szádban. Képzeld el, ahogy a szájpadláson az aromaanyagok, energiák és információk felszívódnak. Kirágod az ételből a vitaminokat, tápanyagokat és ez a szervezetedet erősíti. Ellátja éltető, sugárzó energiával, fogyasztó hatású információkkal.

Na de hogyan kerülnek oda a fogyasztó hatású információk?

Úgyhogy evés közben folyamatosan a tudatodban kell tartanod azt, amit elvársz az ételtől.

Legyél a jelenben, figyeld a rágásod, figyeld az ízeket, és közben ebben a meditatív állapotban maradva, arra gondolj, hogy van egy mondás: „Kutyaharapást szőrével. “

Gondolhatsz egy másik mondásra is, miszerint: „Hasonlót a hasonlóval.”

Vagy gondolhatsz egy egészen másfajta mondásra is, „…”, csak hát minek gondolnál egy egészen másfajta mondásra?

Miközben a fenti gondolatokat szem előtt tartod, képzeld el, érezd át, és mondogasd hangosan, illetve (bocs teli szájjal nem beszélünk ezért inkább) magadban:

„Ez az étel a hasonlót a hasonló elv alapján a szervezetemből lebontja a lerakódott zsírtartalékokat.”
„Az étel kalóriája, energiája arra használódik, hogy megteremtődjön az ideális karcsú alakom.”
„Minden falattal vékonyabb, soványabb vagyok. Fantasztikusan jól nézek ki!”

Esetleg – tetszés szerint – valami hasonlót. Az ételt örömmel nyeld le, és azzal a tudattal, hogy ettől a falattól megint fogysz.

Miért válik zsírbontó vadállattá az étel?

A tudatodból kisugárzódó gondolat és energia sokkal, de sokkal erősebb, mint amit a táplálék képvisel. Oda megy az energia, ahova a figyelmedet irányítod. Evés közben a szádba irányítsd és a rágásra! Belerágod az ételbe azt a programot amit szeretnél, hogy a szervezetedbe jutva az megvalósuljon. Az új feladattal felruházott étel mindent megtesz, hogy megvalósítsa a számára kitűzött célt. Ez számára kényszer.

Csináld rendszeresen, váljon szokásoddá!

 Miről olvashatsz a következő részben?

– Hogyan tudod létrehozni magadban a soványságtudatot?
– Az érzelmi energiád beindítja a vonzás törvényét. Na de mit vonzol magadra?
– Az éber tudat után kicsit megtuningoljuk a tudatalattit is.
– Az igazán jó megoldások mindig egyszerűek. A tudat börtönéből megkeressük a kiutat, a menekülési útvonalat!

A Pille Start–holisztikus fogyókúra program előző részei:

2. rész – A nyerő táplálkozási taktika!

4. rész – A karcsúsító, méregtelenítő böjt